קורס אינטרנטי, נוח להשתתפות. עכשיו זה זמן נהדר ללמוד מהבית, להקים תשתית ידע שנוכל ליישמה בחיינו. עכשיו זה הזמן לייצר סביבות חיים הרמוניות, בריאות ושופעות במזון ונוי.
בכדי שהגינה שלנו תשתבח עם השנים, תהיה קלה לתחזוקה, תניב יבול רב ותהיה נקייה מריסוסים, עלינו להסתכל עליה כמערכת אקולוגית רב-ממדית.
איך מקימים מערכת מאוזנת? איך מבססים יחסי גומלין במערכת? איך גורמים לשלם להיות גדול מסכום חלקיו? איך מזמנים הדברה ביולוגית? איך עובדים עם הטבע ולא נגדו? איך משקים נכון?
בקורס זה נתעמק בעקרנות שיאפשרו למערכת שלנו להיות בת קיימא: משתבחת, רב-שנתית, רב-גוניות, טבעית ובריאה לנו ולסביבה ונכיר שיטות מעשיות להפיכת הגינה לגן עדן עלי אדמות
הקורס המקיף נועד בשבילכם, העוסקים בגינון כתחביב, בוגרי קורס פרמקלצ’ר, עובדי חווה אורגנית וכל אלו שמחפשים להפוך את גינתם למקום טבעי והרמוני יותר
האם דרוש ניסיון קודם בגינון?
בפרוש לא. הקורס בונה את הידע בצורה סדורה והמשכית, מהבסיס ועד תכנים מתקדמים. בסוף הקורס תוכלו להקים לעצמכם גינת מאכל בת-קיימא.
השתתפתי בקורס פרמקלצ’ר. האם הקורס מתאים בשבילי?
בקורס לומדים תכנים רבים שלא נלמדים בקורסי פרמקלצ’אר כגון עבודה עם ביוצ’אר, הכנת מיקרואורגניזמים, הכרת מני צמחי מאכל רבים ועוד. בנוסף הקורס מתמקד בגינה הביתית ובנתינת כלים, לכם, לעשות זאת בעצמכם תו”כ ליווי צמוד שלי.
איך מועבר שיעור אינטרנטי?
לפני תחילת השיעור, תקבלו מייל עם קישור לאתר המתאים. אני מעביר את השיעור בליווי מצגת תמונות ואתם יכולם להקשיב לו מהמחשב או מהמכשיר הנייד. מהבית או בכל מקום שתבחרו. במהלך ההרצאה תוכלו לשאול שאלות ואענה על כולן.
מה עושים ביום הדגמות המרוכז?
לאחר שנעבור על כל החומר העיוני, ניפגש למפגש מרוכז בן 4 שעות אחהצ ונדגים את מה שצריך להדגים בשטח: הקמת ערוגה ועציצים, הנחת השקייה, הכנת שתילים ועבודה עם קומפוסט.
שמי איתמר ויסמן ואני מחזיק בתואר שני בביולוגיה ותעודת מתכנן פרמקלצ’ר*. הייתי שותף לפני מספר שנים בהקמת “שפע-הטבע”, מתוך חזון להנגיש לכמה שיותר אנשים את תפישת החקלאות האקולוגית והפרמקלצ’ר , בכוונה ליצור עולם ירוק ובריא יותר, וללוות אתכם בהקמת גינות טבעיות, ירוקות, ללא ריסוסים, ובנות קיימא בעצמכם.
כיום אני מתמחה בהקמת גינות מניבות ובנות-קיימא תוך שילוב כוחות הריפוי וההתחדשות של הטבע.
[*פרמקלצ’ר זוהי פילוסופית חיים ושיטת תכנון אקולוגית בהן אנו משקמים ומייצרים מערכות חסכוניות, מניבות ואקולוגיות באמצעים שיש בסביבתנו. זה קשור לגינון, לבנייה ירוקה, לתכנון נוף ולחיזוק הקשר עם הקהילה]